Введите слово для поиска :
Екзосоклет с датчиками
Екзосоклет - силовий зовнішній механізм, призначений для збільшення силових та швидкісних можливостей людини, для відновлення втрачених рухових функцій людини.

Екзоскелет керується за допомогою зчитування імпульсів мозку, а також за рахунок зчитування зовнішніх дій м'язів людини при їх посиленні в кілька десятків разів. В основі конструкції лежить анатомічна параметризація - відповідність між анатомічним будовою тіла людини та характеристиками екзоскелета. Синхронизировавшись ці параметри утворюють самотньо працюючу біонічну систему.

Так само в конструкціях екзоскелета передбачені двигуни, привід, маніпулятори, система пружин, датчик руху, датчики сили, тензодатчики (плавноменяющие виходящий сигнал датчики з зменшеною затримкою управління), джерело енергії.

Виды экзоскелетов:

1. По принципу роботи: активні та пасивні.

2. По точке локализации: екзоскелет верхніх або нижніх кінцівок, екзокостюм.

3. По областях применения: военный, медицинский, промышленный, космический.

4. По весу: легкий (до 5 кг), середній (5-30 кг), тяжелый (свыше 30 кг).

5. По кількості чинників: простого призначення, двійного призначення, багатофункціональні.

Основним напрямком розробки екзоскелетів є військова промисловість - створення високопробної непробиваемой армії з великою швидкістю, швидкістю, рухливістю та необов'язковою силою.

В медицині екзоскелети зможуть замінити людям з обмеженими моторними функціями їх втрачених кінцівок, пожилим людям повністю повернути функції опорно-рухового апарату. Інвалидам, перенесшим інфаркт, інсульт, травми позвоночника екзоскелет допомагає реабілітіроваться, адаптуватися і назад влитися в суспільство.

Деякі моделі екзоскелетів та їх модифікації допоможуть в роботі рятувальників для розбирання завалів будівель та витягів з-за їх обвалу потерпілих, без страху за власне життя.

Екзоскелет, встроенний в кожух, допоможе космонавтам працювати на планетах з підвищеною гравитацією, взявши на себе важливість систем життєзабезпечення та захисту від зовнішнього губительного впливу. Екзоскелет дозволить знизити витрату сили людини і збільшить швидкість роботи.

Опубликовано : 29.06.17

Рекомендуем
 

Курс доллара

Курс евро


 
При согласованном полном или частичном копировании текстовых материалов с сайта
обязательным является размещение ссылки на ресурс. Copyright ©